tiistai 5. huhtikuuta 2011

...jos tykkää pähkinävoista....

....niin rakastaa tätä kakkua! Jää sellainen ihana snickersin maku suuhun kakkupalan jälkeen! :) Välissä mustaherukoista, vadelmista, vaniljakreemijauheesta ja kermasta tehty kreemi, pohjassakin kermaa ja mantelirouhetta. Päällä pähkinävoita, voita, tummaa- ja maitosuklaata. Ohje taisi olla uudesta Kotivinkistä.



Ja lisää leipää! Ihana rapeakuorinen kotitekoinen maalaisleipä!




Kiitos lauantai-illan mukaville vieraille käynnistä ja hyvästä seurasta!

15 kommenttia:

Heljä kirjoitti...

Vaikuttais hyvältä kakulta!

helkku kirjoitti...

Nam nam vaikken niin pähkinävoista suuremmin välitäkään!

Hei laitatko tuon leivän ohjeen! Näyttää herkulliselta :)

Jenni kirjoitti...

TUo leipä on maailman parasta <3

Ihania herkkuja täällä taas.

Eve kirjoitti...

Helkku: tässä ohjeessa on aika monta vaihetta, mutta tällä tulee oikeasti makua leipään eikä maistu tavalliselta vehnäpullalta ollenkaan!
Maalaisleipä-------
3 dl vettä
4rkl fariinisokeria
1dl grahamjauhoja
1 ps kuivahiivaa
noin 6dl vehnäjauhoja
1rkl suolaa
2tl oliiviöljyä

Mittaa kulhoon lämmin vesi, sokeri, hiiva ja grahamjauho. Anna seistä noin 10min, kunnes seos kuplii. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista ja suola. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa käsin muutamia minuutteja, kunnes se on kimmoisa. Öljyä iso kulho ja laita taikinapallo öljyttyyn kulhoon kohoamaan 1,5 tunniksi peiteltynä.

Eve kirjoitti...

jatkuu: Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat jauhojen avulla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kääri rullalle saumapuoli alaspäin ja anna kohota puoli tuntia liinan alla. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Nosta uunin pohjalle uunipannuun vettä, jotta ilma uunissa olisi kosteaa ja leivästä tulee rapea. Nosta toinen pelti kuumenemaan uuniin. Siirrä leivät kuuman pellin päälle ja vedä viillot pintaan veitsellä. Poista vesivuoka uunista ja paista leipää 10min, käännä sen jälkeen uuni pois päältä ja paista leipiä vielä 10-15 minuuttia jälkilämmössä. Nosta jäähtymään ritilälle ja älä peitä leivinliinalla.

Pia kirjoitti...

Aah, noi maalaisleivät!

Sinä se osaat hyödyntää nuo lehtien ohjeet, mulla jää aina hamaan tulevaisuuteen. Ehkä kahen vuoden päästä löydän jonku ohjeen taas vanhasta lehdestä, mutta eihän se tietty oo sillonkaan liian myöhästä.

Eve kirjoitti...

kuukkelinainen: mä revin aina varteenotettavat ohjeet talteen kun luen lehtiä ja teen niitä yleensä sitten viikonloppuisin :) Välillä löytyy joku ihan helmi, sitten on niitä jotka pitää tehdä vielä toisen kerran jotta saa varmuuden onko hyvä ohje vai ei ja sit on se kolmas ryhmä, ohjeet jotka on ihan kuraa ja joita ei oo varmaan kukaan ruokatoimittaja edes itse viitsinyt testata :/

helkku kirjoitti...

Hei kiiiiitos!!! Tuota pitää testata ehdottomasti!!

Petra kirjoitti...

mulla on niin sama taktiikka ja samat kokemukset !
onpahan oikea reseptikaappikin oikein, että mahtuu irto-ohjeet sekä kaikki ne kirjat ja kansiot ..

Joskus nousee joku ohje sellaiseksi, että sitä tulee tehtyä vuosien varrella useitakin kertoja --- parraita esimerkkejä on se Amerikkalainen omenakakku, Pirkassa taannoin ollut vadelma-sacher ja sitten La Dolce Vita kakku joka on siis dajm-kinuski täytekaakku,, kahvilla kostutus joka tekee SEN jutun :)

Elina J. kirjoitti...

Nammmm! Maistuis!

Anonyymi kirjoitti...

Millä nimellä toi kakku on, löytyisköhän se netistä? Näyttää todella hyvältä! Leipääkin täytyy päästä testaamaan :)

Jutta kirjoitti...

Leipäohjetta tulin noutamaan, näyttää niin hyvältä, etten voi jättää testaamatta.

Eve kirjoitti...

Anonyymi: yritin etsiä ohjetta kotivinkin sivuilta tuloksetta. Oli nimeltään pähkinä-suklaakakku, muistaakseni. Mä laitan tänne ohjetta heti kun ehdin!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Leipään oikeesti 1rkl suolaa ja 2tl öljyä, vai kuuluisko olla toisinpäin?

Eve kirjoitti...

^^Ihan oikein ovat! :) Leipä ei maistu yhtään liian suolaiselle, ehkä runsaan fariinisokerimäärän takia!