tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen kakut

Pääsiäiseksi leivoin kaksi kakkua: kinuski-passionjuustokakun ja tropiikin suklaakakun. Tropiikin suklaakakun ohjeen otin suoraan uudesta Yhteishyvästä ja resepti toimi oikein hyvin. Margariinit vaihdoin voihin ja paistoajan lyhensin 40 minuuttiin, jolloin kakku oli kypsä mutta edelleen mehevä. Kakku kesti myös pakastamisen ja oli kostea ja maukas myös sulatuksen jälkeen ja vaniljavaahdon kanssa tosi maistuvaa tarjottavaa pääsiäislauantain iltakahvivieraille!

Tropiikin suklaakakku

150 g tummaa suklaata
150 g margariinia
5 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Vuokaan margariinia ja korppujauhoja

Täyte
2 dl tropiikin hilloa
Kuorrutus
150 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1 rkl margariinia

1. Sulata kattilassa rasva ja nosta syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun siitä tehty kuvio pysyy hetken pinnalla.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon ensin jauhoseos ja sitten jäähtynyt suklaa-rasvaseos.

4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjakakkuvuokaan (24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa jäähtyneenä.

5. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä väliin hillo. Peitä kakku ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

6. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna hieman jäähtyä ja kuorruta kakku. Koristele.





Kinuski-passionjuustokakun resepti syntyi ihan omasta päästä, kun olen jo pitkään haaveillut tekeväni jotain muodikkaasta passionista! Kakussa on keksipohjan lisäksi kaksi eri moussea, jotka ovat kyllä niin saman värisiä, ettei niitä ainakaan näissä kuvissa edes erota! :) Mutta maut täydensivät hyvin toisiaan.


Kinuski-passionjuustokakku


keksipohja digestiveistä ja voista


Mousset:
3,5dl vispikermaa
1prk maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen tuorejuusto. Ota massasta 2/3 osaa toiseen kulhoon. Lisää tähän osaan 1prk kinuskikastiketta (käytin rainbown, koska se on mielestäni parasta).

1/3 osaan massasta lisää:

1prk passion-jogurttia (eniten passionhedelmää taisi olla jogurtissa nimeltään "persikka-passion-jogurtti")
150g passionhilloa
1dl passionmehua (etsi mehuhyllystä tuoremehu, jossa on eniten passionhedelmää)

Laimenna passionhillo passionmehulla ja kaada se siivilän läpi, jotta saat siivilöityä mustat rapsakat siemenet pois hillosta. Sekoita jogurtti ja laimennettu hillo 1/3 massasta.

Lisää molempiin massoihin 2 liivatelehteä mehuun/veteen liuotettuna.
Kaada vuokaan ensin jämäkämpi kinuskimassa ja varovasti päälle passionmassa.

Päälle tein kiilteen, johon tuli
1prk mango-pilttiä
1dl passionmehua
2 liivatetta



Ei kommentteja: