maanantai 7. toukokuuta 2012

Savunauta-parsapiirakka

Lauantaina vietettiin taas tyttöjeniltaa nyyttäreiden merkeissä ja sain hyvän syyn tehdä jotain tuoreesta parsasta, koko kevään tehnyt nimittäin mieli! Tällä ohjeella olen tehnyt aikaisempinakin keväinä ihanan piirakan! Sain nautiskella jämät vielä sunnuntain aamupalalla, voisko aamu enää ihanammin alkaa? ;)

Savunauta-parsapiirakka

Pohja
120 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 keltuainen
noin 3 rkl kylmää vettä

Täyte
250 g tuoretta parsaa
150 g savunautaleikkelettä
2 salottisipulia
1 rs (250 g) ricottajuustoa
2 dl kermaa
3 munaa
suolaa, mustapippuria

--- 1. Kuutioi huoneenlämpöinen voi. Sekoita rasvaan jauhot, suola ja keltuainen. Nypi seos rakeiseksi ja lisää vesi. Kokoa taikina palloksi ja alusta se. Anna vetäytyä kelmutettuna jääkaapissa puoli tuntia. 2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele pyöreä lasivuoka ja taputtele taikina sen pohjalle ja reunoille. 3. Valmista täyte. Puhdista parsat, poista tyvestä puumainen osa (muutama sentti) ja kuori parsat. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 8 minuuttia. 4. Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita massaksi ricotta, munat, kerma, sipuli ja mausteet. 5. Kääri leikkeleet rullalle ja asettele taikinan päälle vuokaan parsojen kanssa limittäin. Näin saat piiraalle kauniin ulkonäön. Voit myös pilkkoa leikkeleet, jos et halua rullata niitä. Kaada täyte parsojen ja leikkeleiden päälle. 6. Paista kunnes saa kauniin värin, ehkä reilu 30min. Syö haaleana salaatin kanssa.
P.S. Tässä kaksi viikkoa sitten napattu masukuva (nyt jo vähän kasvanut tuosta siis), typyn kotikolo vielä noin kuukauden ajan. Viikolla 37 jo mennään!!

4 kommenttia:

helkku kirjoitti...

Nam! Täytyypä napata ohje talteen. Voisko ricottan korvata jollain muulla? En edes tiedä millaista juustoa se on :D
Ja suloinen masu <3

Heljä kirjoitti...

Piirakka oli varmasti herkullinen! Nam!

Ja massu kaunis, jotenkin paljon sirompi edellisiin verrattuna. Odotan niin kovasti teidän beibeä. ♥

Heljä kirjoitti...

Helkku: voiskohan sen korvata rahkalla? Ricotta on minusta vähän rahkamainen tuorejuusto.

Eve kirjoitti...

Helkku, mä oon korvannut myös maustamattomalla tuorejuustolla ja aurinkokuivattutomaattituorejuustolla. Ricotta on sellainen pehmeä tuorejuusto.

Ja mä odotan pimun syntymää myös niiiiiiiin <3