perjantai 14. joulukuuta 2012

Jauhelihanyytit



Nämä maistuivat herkullisille glögin kanssa! "Pasteija" uudessa muodossa, nyyttinä, perunavoitaikinaan leivottuna. Ohje Pirkan ruokalehdestä mukailtu. Näitä riitti myös pakasteeseen joulun varalle.

Jauhelihanyytit (24 kpl)

1dl perunasosejauhetta
5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
200g voita
2dl kylmää vettä

Täyte
1dl keittämätöntä puuroriisiä (itse laitoin ihan normaalia riisiä)
1 sipuli
250g naudan vähärasvaista jauhelihaa
1tl suolaa
1tl pizzamaustetta
1/2tl paprikajauhetta
1/4tl mustapippuria
1/4tl chilijauhetta
1 ps (150 g) emmental-mozzarellajuustoraastetta (laitoin emmental-raastetta)
1 kananmuna


Sekoita perunasosejauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe monitoimikoneessa. Lisää joukkoon paloiteltu, kylmä rasva. Käytä konetta, kunnes seos on ryynimäistä. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Pane taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Vaihe 2
Keitä riisi kypsäksi miedosti suolalla maustetussa vedessä. Kaada siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulikuutioita hetki öljyssä.

Vaihe 3
Lisää jauheliha pannulle ja anna sen ruskistua. Mausta suolalla, pizzamausteella, paprikalla, mustapippurilla ja chilijauheella. Jäähdytä seos.

Vaihe 4
Sekoita riisin joukkoon jauhelihaseos, juustoraaste ja muna.

Vaihe 5
Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se 24 osaan. Pyörittele palat palloiksi ja kauli ne pyöreiksi levyiksi. Nosta levyt voidellulle muffinipellille tai paperivuokiin. Lusikoi noin 2-3 rkl täytettä levyille.

Vaihe 6
Nosta taikinalevyjen reunat ylös ja ummista nyyteiksi. Paista peruna-jauhelihanyyttejä 200 asteessa noin 15 minuuttia.








2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania, näyttää ihan joltain venäläisen perinteen piirasilta. Jotkut Pärämätsit tai jotain. Näitä vois tehdä, näyttää ihan glögin kavereilta.

Elina kirjoitti...

kiitos ohjeesta... mahdan testata juurikin jouluksi suolapalaksi :D