tiistai 11. joulukuuta 2012

Piparkakkumousse






Tällainen herkku tehtiin viikonloppuna päivällisen jälkkäriksi. Jouluinen on, joten passaa hyvin vaikka jouluaterian päätteeksi, tosin pieninä annoksina (sen verran tuhtia tämä on). Ohjeesta, jonka löysin taas jostakin joululehdestä, sanottiin tulevan 8 annosta, me tehtiin ilmeisesti pikkusen isompia, koska annoksia saatiin tuollaisiin verna-laseihin 7. Tässä minun pikkusen tuunaamani ohje mousselle:

20 piparkakkua
25g voita, sulata

130g tummaa suklaata
2 kanamunan keltuaista
4rkl sokeria
1rkl piparkakkumaustetta (minä laitoin kanelia ja kardemummaa, koska ei löytynyt kaapista tuota mausteseosta)
2dl kuohukermaa
1dl maitorahkaa

Murskaa piparkakut ja sekoita sulan voin kanssa. Annostele puolet murusta annosmaljojen pohjalle.

Sulata suklaa. Sekoita suklaaseen keltuaiset, sokeri ja mausteet.

Sekoita jäähtyneeseen suklaaseokseen rahka. Vaahdota kerma ja nostele se viimeiseksi seoksen joukkoon.

Annostele mousse tarjoilumaljoihin ja ripottele päälle loppu piparkakkumuru. Anna maustua hetken jääkaapissa ennen tarjoilua.

P.S. ohjeella voit tehdä myös kakun, taputtele silloin koko piparkakkumuruseos irtopohjavuoan pohjalle. Mousse oli ainakin minulla niin jähmeä, ettei se varmasti kaipaa edes liivatetta ollenkaan! Anna kakun olla pari tuntia jääkaapissa ennen vuoan reunan poistamista.





Ei kommentteja: