torstai 11. huhtikuuta 2013

Juureskakku








Juureskakku, joka ei ehkä ole kakku laisinkaan, oli niin hyvää! Juureslaatikon nimellä tämä resepti oikeasti kulkee, mutta se näyttää kakulta ja on esteettinen, näyttävä ja herkullinen tarjottava. Tein tämän lisukkeeksi kermassa haudutetulle lohelle, jota tarjosimme viime sunnuntain päivällisvieraille.

Juureskakku

200g perunaa
100g palsternakkaa
200g porkkanaa
200g lanttua
suolaa
kuivattua timjamia
pähkinä- tai mantelirouhetta

munakerma:
2,5dl kolmen sipulin ruokakermaa
1,5dl maustamatonta ruokakermaa
4 munaa
3rkl siirappia
1,5tl muskottipähkinää
ripaus valkopippuria

Voitele uunivuoka. Kuori juurekset ja höylää ne ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä. Asettele viipaleet kerroksittain vuokaan. Ripottele jokaiseen väliin suolaa, timjamia ja mantelirouhetta.

Sekoita munakerman ainekset ja kaada vuokaan juuressiivujen päälle. Ripottele vielä päällimmäiseksi mantelirouhetta.

Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 1,5 tuntia, kokeile kypsyys haarukalla/hammastikulla. Peitä vuoka leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa, jos paistos meinaa tummua liikaa. Paiston jälkeen anna "kakun" vetäytyä folion alla puolisen tuntia ja jäähtyä hiukan. Näin saat leikattua siitä kauniita siivuja ja nostettua ne tarjoilulautaselle.

Juureskakku on tosi kiva lisuke lihalle/kalalle, mutta söin sitä ihan pelkästään seuraavana päivänä lounaaksi ja maistui niinkin!

2 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Sulta näitä hyviä ( tai ainakin hyvänkuulosia) reseptejä pukkaa. Joitakin olen tehnyt ja aina on kannattanut.
se vähän hidastaa ku ruoanlaittoaikaan ei mulla ole konetta, pitäis avata sivut silloin ku ollaan kauppaan lähdössä.

Eve kirjoitti...

Mä itse yritän ennen isoja kauppaostoksia selata hyvät blogit ja omat reseptivihkoiset läpi ja kirjoitan kauppalapun ja suunnittelen seuraavan viikon menun niiden perusteella. Suosittelen! :)
Niin ja kiitos kommentista! :)