maanantai 24. maaliskuuta 2014

Viiksekkäät lastenkutsut

Meillä oli oikein juhlien viikonloppu! Perjantaina juhlittiin kälyni yllätysnelikymppisiä naisporukalla. Lauantaina oli vuorossa toiseksi vanhimpaisemme seitsemänvuotisjuhlat pienten kavereiden kanssa. Sunnuntaina pääsi ripille ensimmäinen kummilapseni ja illalla juhlittiin vielä seitsemänvuotiastamme kummejen kanssa. Ajattelin, että olisin ehkä maanantaina puolikuollut, mutta oli niin ihana herätä keväiseen auringonpaisteeseen etten ole ehtinyt koomailemaan vielä juurikaan. Ennen iltaa olisi tietysti järkevää imuroida vaikka lattiaa peittävä popcorni- ja kakkumurukerros pois ;) .
Tässä kuvia viiksikemuilta kollaasejen muodossa. Kuvat ovat vähän sekaisin kahdelta eri kattaukselta, mutta ehkä niistä jotain saa selvää.






Lastenkutsuilla tarjolla oli
-suklaamuffinit keksitikkareilla (valkosuklaalla ja strösseleillä tuunattuja dominoita)
-suklaapopcornit (levitä popcornit pellille leivinpaperin päälle, valuta päälle sulaa valkosuklaata, kääntele sekaisin ja ripottele päälle strösseleitä ja anna jähmettyä jääkaapissa tarjoiluun asti)
-karkkia
-lihapullia, nakkeja ja rypäleitä coctailtikuissa
-kahdenlaisia sipsejä
-kotimatkaeväiksi herkkuja vohveliin pakattuina

Kummeille järjestetyillä kutsuilla tarjottiin
-itämaista kana-pastasalaattia
-juustosarvia
-sipsejä
-minttusuklaa-viiksikakku (pohja Kinuskikissan ohjeella, päällä ja välissä suklaakermaa)
-vadoffee (eli banoffee vadelmilla)
-suklaapopcornit
-karkkia



Teemaan sopiviksi askartelimme mustiin pilleihin mustasta kartongista viikset. Lasten mielestä oli hulvatonta, että limpparia pillillä imiessä näytti kuin kaikki olisivat olleet viiksekkäitä! Viiksi-coctailtikut ostin Tigerista, samoin kutsuissa ja paikkakorteissa olevat viiksitarrat löytyivät Tigerin valikoimista. Niinikään viiksekäs silkkipaperi on saatu joskus kaupanpäällisenä Tigerista. Vinkki viiksikakkuun löytyi Pinterestista ja se on siis leikattu ihan tavallisesta 24cm irtopohjavuokaan paistetusta suklaakakkupohjasta.


torstai 20. maaliskuuta 2014

Valkosuklaacookiet


Olen cookiehullu! 14 vuotta sitten kun lähdin vaihto-oppilaaksi amerikkaan, odotin siltä vuodelta varmasti eniten sitkeiden ja suklaisten cookieiden syömistä :D ! Jo cookietaikina saa sukat pyörimään jaloissa....
Tätä reseptiä kannattaa kokeilla.

Valkosuklaacookiet

5dl vehnäjauhoja
0,5tl soodaa
0,5tl suolaa
200g voita, pehmitä
2,5dl fariinisokeria tai ruokosokeria
1,25dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1 muna
1 munan keltuainen
280g valkosuklaata erikokoisina paloina ja rouheina

Vatkaa sokerit ja voi vaahdoksi. Vatkaa vaahdon sekaan muna ja munan keltuainen. Lisää kuivat aineet ja viimeisena rouhittu suklaa. Sekoita taikinaksi. Pyörittele taikinasta palloja tai ota kahdella lusikalla isoja nokareita pellille leivinpaperin päälle. Litistä palloja/nokareita vähän. Paista 165 asteessa kunnes keksit alkavat saamaan vähän väriä (ehkä reilu 15min). ÄLÄ YLIPAISTA! Keksejen kuuluu jäädä pehmeiksi ja jäähtyessään kekseistä tulee ihanan sitkeitä.


P.S. Seuraavaksi luvassa lastenkutsupostaus! Ensi viikonloppuna meillä vietetään eskarilaisemme 7-vuotissynttäreitä. Poika on innostunut viiksi-rekvisiitasta ja sellaista olisi tarkoitus saada mahdutettua synttärikoristeluihin.

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Hyvää Minna Canthin päivää ja tasa-arvon päivää! :)



Talvisen päivän päiväteeherkuksi tai retkievääksi sopii bostonpulla! Vinkin pullan vaniljatäytteeseen otin taas Suklaapandalta ja samoin vinkin pullien voiteluun siirappivedellä paiston jälkeen. Se toi pulliin aivan ihanan mehevyyden ja kiillon ja pientä tahmeutta, joka taas toi mieleen amerikkalaiset versiot pullasta ja ystäväni A&T:n joilla oli tapana suomessa asuessaan leipoa meille ystäville ihanaa tahmeaa bostonpullan tapaista amerikkalaista herkkua. Terkkuja Arizonaan, jos A satut linjoille! *sydän*'

P.S. On tullut useita toiveita uuden kodin kuvista! Tässä pieni kurkkaus osaan olohuoneesta! Kuten ikkunoiden läpi näätte, meillä on enemmän lunta nyt kuin koko talvena aikaisemmin! Kuva on otettu eilen, tänään aurinko paistaa ihan täydeltä terältä ja sää on täydellinen!

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kuusipaneelisänky


Edellisen postauksen kommentissa toivottiin välillä muutakin kuin ruokajuttuja ja oikeastaan tulinkin siinä vasta ajatellakseni että taisin joskus kirjoitella muitakin väläyksiä elämästäni kuin tuota ruokapuolta! Jotenkin se on tuntunut itselle luontaisimmalta asialta joten niitä on ollut mukava jakaa.

Meidän esikoinen on jo hetken aikaa nukkunut patjalla lattialla. Sopiva sänky on ollut hakusessa mutta ei sitä oikein ole tullut missään vastaan ja alkoi viime viikkoina tuntua koko ajan enemmän siltä että ehkä se on sitten tehtävä itse. Raksan jäljiltä on monenlaista puumateriaalia odotellut ideoita ja aikaa ja leveästä kuusipaneelista mies sitten eilen illalla tuon sängyn esikoiselle rakensi. Siitä tuli oikein kiva sänky ja nyt esikoisen makkari alkaa näyttää jo aika valmiilta. Matto sinne pitäisi vielä jostakin löytää. Sellaista ei sentään itse taideta alkaa tekemään!

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Juustotäytteinen vuokaleipä


Tällaisen leipasin kanakeiton kaveriksi ja olipa hyvää. Ei tarvitse edes levitettä ja muita täytteitä päälle.


1 vuokaleipä


2,5dl vettä
20g hiivaa tai puoli pussia kuivahiivaa
0,5rkl hunajaa
1tl suolaa
1,5dl kaurahiutaleita
5,5dl vehnäjauhoja
0,5dl öljyä

täytteeksi:
50g valkosipulituorejuustoa (myös jotenkin muuten maustettu käy)
1,5dl emmentalraastetta
2tl yrttimausteita (esim. basilikaa, oreganoa...)

pinnalle:
vettä voiteluun
0,5dl emmantaljuustoraastetta
sormisuolaa

Tee normaali hiivaleipätaikina. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
Kauli taikina vajaa sentin paksuiseksi, vuoan levyiseksi taikinalevyksi. Voitele levy tuorejuustolla ja ripottele päälle juustoraaste ja yrtit. Kääri levy rullalle ja nosta rulla voideltuun leipävuokaan kohoamaan. Kohota noin 20 minuuttia liinan alla.
Voitele leipä vedellä ja ripottele päälle juustoraastetta ja sormisuolaa.
Paista leipää 175 asteessa noin 30 minuuttia.

perjantai 14. maaliskuuta 2014

Suklaakakkusuositus viikonlopuksi!

Taivaallinen suklaajuustokakku Suklaapandan (nykyinen Wicked sweet kitchen) tapaan! Keksipohja ja reunat, paistettu juustokakkusydän, suklaamousse ja suklaaganache. Todella todella hyvää! Puolikas odottaa vielä pakasteessa jotain erityistä herkutteluhetkeä. Tätäkin tarjosimme isäni synttärikahveilla viime sunnuntaina.

torstai 13. maaliskuuta 2014

Omenajuustokakku



Löysin hetki sitten blogin, johon en ollut aiemmin törmännytkään ja sieltä lainasin tällaisen ihanan omenajuustokakun ohjeen! Alunperin ohje on United States of Cakes-kirjasta. Tästä tuli aivan mahdottoman herkullista, tulen taatusti tekemään uudestaankin.

OMENAJUUSTOKAKKU


Pohja:
110 g huoneenlämpöistä voita
½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja

Muroseos:
½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
60 g huoneenlämpöistä voita
1 tl kardemummaa

Cheesecakepohja:
1 rkl sokeria
1 ½ tl kanelia
hyppysellinen muskottia
2 isoa omenaa
600 g tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
½ dl vispikermaa
3 munaa

Kolakastike:
n.400 g karamellisoitua maitoa, keitettynä kinuskiksi

-----------

pohja:
1.Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki aineet yhteen kulhossa tai monitoimikoneessa. Työstä murumaiseksi taikinaksi.

2.Taputtele taikina tasaisesti irtopohjavuon pohjalle, joka on n. 22 cm halkaisijaltaan. Painele pohjaa lusikan pohjalla.

3.Paista uunin keskitasolla n. 12 min. Anna jäähtyä.


Muruseos:
1.Sekoita kaikki ainekset yhteen kulhossa ja nypi murumaiseksi.


Cheesecaketäyte:
1.Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen.

2.Sekoita 1 rkl sokeria, kanelia ja muskotti yhteen. Kuori ja poista siemenet omenasta ja viipaloi paloiksi. Laita viipaleet sokeri-mausteseokseen ja sekoita huolella.

3.Vatkaa tuorejuusto, 2 dl sokeria, vaniljasokeri ja jauhot kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon kerma. Kääntele mukaan yksi muna kerrallaan nuolijaa apuna käyttäen.

4.Voitele vuoan reunat kevyesti voilla ja kaada täyte vuokaan.

5. Jaa omenat täytteen päälle ja ripottele pinnalle muruseos.

6.Paista uunin keskitasolla n. 45 min tai kunnes pinta saa hiukan väriä. Sulje uuni ja aukaise hiukan uunin luukkua ja anna olla jälkilämmössä vielä n. 20 min. Tämän jälkeen ota ulos ja anna jäähtyä kokonaan.

7.Anna juustokakun olla jääkaapissa ainakin 6 tuntia, mielellään yön yli.

8.Ota ohut veitsi ja kasta se kuumaan veteen ja tällä käy läpi vuoan reunat, näin juustokakku irtoaa helpommin.

Tarjoa keitetyn karamellisoidun maidon kanssa.

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Täydellinen brunssi


Tämä on mainos, mutta ei maksettu sellainen. Tätä brunssia voin kaikesta sydämestäni ja sielustani suositella: Gumbostrand Konst & Form, Sipoossa, puolen tunnin matkan päässä Helsingin keskustasta. Brunssi tarjotaan sunnuntaisin, vanhassa Hartwallin teollisuushallissa, ja koostuu lähi- ja luomuruoasta. Aivan täydellisiä, laadukkaita, puhtaita ja herkullisia makuja ja oli taatusti koko rahansa arvoinen! Brunssin jälkeen voi shoppailla samoissa tiloissa olevassa sisustusmyymälässä tai nauttia vaihtuvista taidanäyttelyistä. Suosittelen!

Me brunssailimme tuolla viime sunnuntaina vanhempieni sekä siskoni ja miehensä kanssa. Juhlistimme täysiä kymmeniä täyttävää isääni. Lisää juhlaherkkuja luvasssa blogiinkin tämän viikon aikana!