keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Vaahtokarkkibrownie


Viime perjantaina kävimme kylässä serkkuni perheessä, jonne on ihan vasta syntynyt suloinen pieni poikavauva! Erityisesti vauvataloon on aina mukava viedä mukanaan jotain itseleivottua herkkua. Lapset toivoivat suklaista ja hetken mietittyäni päätin tehdä brownien ja kokeilla lisätä vaahtokarkit brownien päälle vähän hempeyttä tuomaan. Tällaisia samantapaisia ohjeitahan näkyy lehdissä ja blogeissa aina toisinaan.

Brownie

200g voita
200g tummaa suklaata
1,5dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
130g valkosuklaata
3 munaa
3dl sokeria

Minivaahtokarkkeja
Tummaa suklaata koristeluun

Sulata voi ja tumma suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetken.
Rouhi valkosuklaa erikokoisiksi sattumiksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon suklaa-voi-seos. Sekoita varovasti. Lisää vehnäjauhot ja kaakaojauhe, sekoita taikinaksi. Kääntele lopuksi sekaan rouhittu valkosuklaa.

Vuoraa n.20x30cm vuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 27min. Ota vuoka uunista ja levitä päälle vaahtokarkit tasaiseksi kerrokseksi. Laita takaisin uuniin 3 minuutiksi.

Jäähdytä brownie kokonaan, jääkaappikylmäksi asti. Tähän kestää tunteja, mielellään vaikka yön yli.
Leikkaa ÖLJYTYLLÄ veitsellä vaahtokarkkibrownie paloiksi ja koristele vielä sulalla suklaalla halutessasi.

P.S. Minulla ei ollut tällä kertaa tarpeeksi aikaa odotella jäähtymistä, joten leikkasin brownien vähän haaleana. Tämän takia palaset eivät ole kauneimpia mahdollisia. Yrittäkää te malttaa paremmin! ;)

Makoisaa keskiviikkoa!



2 kommenttia:

EiNi kirjoitti...

I h a n a herkku!! Tekis mieli heti kokeilla :)

Eve kirjoitti...

Eini, aina sä jonkun syyn keksit leipoa! :) Joten antaa mennä vain!