sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Valkosuklaa-turkinpippurifudget


Eilen juhlimme lasten serkkutytön rippijuhlia. Lupauduin tekemään sinne kahdenlaisia fudgeja, toiveina oli vahvat maut ja päädyin tekemään valkosuklaa-turkinpippuri- sekä pätkisfudget. Olen aina rakastanut väkevän salmiakin ja valkosuklaan yhdistelmää, joten ei lienee yllätys että näistä tuli omia suosikkejani! Ohje on taas ihan hirveän nopea ja helppo.



Valkosuklaa-turkinpippurifudget

1 prk kondensoitua maitoa (keittämätöntä)
4 levyä Panda valkosuklaata
2 rkl voita
turkinpippuricrushia

Kaada kattilaan kondensoitu maito, paloittele päälle valkosuklaa ja voi. Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes suklaa on sulanut ja massa on tasaista. Nosta pois kuumalta levyltä. Kaada massasta puolet leivinpaperilla suojattuun vuokaan (itse käytän 20x30cm vuokaa). Ripottele päälle tasainen kerros turkinpippuricrushia ja kaada loput massasta turkinpippurikerroksen päälle. Ripottele vielä päälle turkinpippuria. Painele pinta tasaiseksi leivinpaperipalan läpi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Leikkaa paloiksi.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska ohje, mutta en tunne tuota maitoa, eikö tavallinen käy?

Sini kirjoitti...

Oi että kuulostaa hyvältä! Mut mitä laitoit pätkisfudgeen? sekin kuulostaa niin herkulliselta :)

Emmi kirjoitti...

Aah mikä ohje!! Menee ehdottomasti kokeiluun, nam ja kiitos! :)

Eve kirjoitti...

Anonyymi, ei käy. Kondensoitu maito on sokeroitu maito, myydään säilykepurkissa usein siellä missä muutkin säilykkeet.

Sini, laitan tänään senkin ohjeen. :)

Emmi, kokeile todellakin!